start

bild

bild

bild

bild

bild

bild

bild

bild

 

Repertoar

Vår repertoar är bred och omfattar både sakral och profan musik från 1500-talet fram till idag. Vi rör oss från strikt klassisk musik till jazz och mera lättsam populärmusik beroende på i vilket sammanhang vi sjunger.

Sakral repertoar

Vår sakrala repertoar innefattar både kortare stycken och större verk som ”La Passione” av Domenico Bartolucci och” I välsignan och fröjd” av Alf Hambe och Hans Kennemark. I april 2016 framförde vi en mässa tonsatt av vår körledare Francesco Acquista i Gredelbykyrkan, ackompanjerade av Francesco på orgel. Senare under våren, i maj, 2016 gav vi Gloria av Antonio Vivaldi tillsammans med Mellersta Upplands Kammarorkester i en konsert i S:ta Birgittakyrkan.

Profan repertoar

I vår stora profana repertoar ingår traditionell klassisk, svensk körmusik men också musik av Nils Lindberg, Benny Andersson och Olle Adolfson. Där finns även ”svensk nationalromantik”. Hösten 2015 hade vi två uppträdanden med det stora verket Carmina Burana av Carl Orff. Detta i samarbete med två andra körer och stor orkester. Hösten 2016 var det så dags att fira minnet av William Shakespeare genom att ge en konsert med hans texter tonsatta av bl.a. Håkan Parkman och Jaakko Mäntyjärvi, men även tonsatta texter av skalder samtida med Shakespeare.

Vi har också en mycket bred och varierad julrepertoar med allt från de traditionella julsångerna till ”Sanctus” av Jan Sandström, ”Hodie Christus Natus est” av Niels la Cour och ”O magnum mysterium” av Morten Lauridsen samt ”Bogoroditse Devo” i både Arvo Pärts och Sergej Rachmaninovs tonsättningar.

Vi sjunger i flera olika sammanhang. Kontakta vår ordförande för mer information.