Jakob Grubbström

har studerat kördirigering vid Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff för Neil Ferris och Sarah Tennant-Flowers där han avlade masterexamen i kördirigering. Han har tidigare studerat klassisk gitarr vid Kungliga Musik-högskolan i Stockholm och har avlagt lärarexamen vid Musikhögskolan i Piteå där han också studerade kör-dirigering för professor Erik Westberg.

Jakob är frilansande dirigent och har nyligen flyttat till Sverige efter fyra år i Storbritannien där han arbetade med bland annat med Uttoxeter Choral Society och Birmingham Canoldir Male Voice choir. Han anlitas också flitigt som gästdirigent för körer och orkestrar runt om i Storbritannien och har nyligen jobbat med East of England Singers, Nottingham Festival Chorus och Ex Cathedra Academy för att nämna några.

Som sångare har han sjungit med Ex Cathedra, BBC National Chorus of Wales, Llandaff Cathedral Choir, Birmingham Oratory Choir med flera. 2016 bildade Jakob den professionella vokalensemblen Cantores Amicitiae och ensemblen har sedan starten turnerat i Europa med otaliga lyckade konserter och radioinspelningar.